ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

INFORMACE K JEDNOTNÝM PŘIJÍMACÍM ZKOUŠKÁM PRO UCHAZEČE

Vážené uchazečky a uchazeči, vážení rodiče,

přiblížil se čas, kdy proběhnou jednotné přijímací zkoušky. Pro úspěšné absolvování testů z matematiky a českého jazyka, jste jistě učinili maximum možného a upřímně Vám přejeme, aby se Vám podařilo testy napsat co nejlépe.

Připomínáme termíny jednotných přijímacích zkoušek:

79-41-K/41 Gymnázium (čtyřleté) 

1. řádný termín – pátek 12. 4. 2024

2. řádný termín – pondělí 15. 4. 2024

79-43-K/61 Dvojjazyčné gymnázium (šestileté česko-anglické)

1. řádný termín – úterý 16. 4. 2024

2. řádný termín – středa 17. 4. 2024

79-41-K/81 Gymnázium (osmileté)

1. řádný termín – úterý 16. 4. 2024

2. řádný termín – středa 17. 4. 2024

Pokud Vám Cermat přidělil místo konání přijímacích zkoušek na Gymnáziu, Olomouc – Hejčín, Tomkova 45 (upozorňujeme, že je možné, že z organizačních důvodů Vás Cermat přidělil na 1. i 2. řádný termín na stejnou školu), prosíme Vás, abyste pro vstup do budovy školy využili výhradně hlavní vchod z ulice Tomkova. Ve vestibulu budou uchazečům k dispozici členové infocentra, kteří Vám poskytnou informace o umístění učebny pro konání jednotné přijímací zkoušky. Informační centrum bude k dispozici od 7:30 - 8:30. V den konání bude na dveřích každé zkušební místnosti vyvěšen jmenný seznam uchazečů. Na přijímací zkoušky se dostavte prosím s dostatečným předstihem a přineste s sebou pozvánku.

V případě, že se uchazeč pro vážné důvody ke konání jednotné přijímací zkoušky v řádném termínu nedostaví, musí zákonný zástupce uchazeče neúčast omluvit písemně řediteli školy, ve které měl JPZ konat, a to nejpozději do 3 pracovních dnů po termínu konání zkoušky. V takovém případě může uchazeč konat přijímací zkoušku v náhradním termínu. Pokud ředitel školy omluvu uzná, uchazeči mohou konat zkoušku v náhradním termínu.

Dále si dovolujeme požádat všechny zákonné zástupce, kteří budou doprovázet uchazečky/uchazeče, aby nejpozději v 8:25 opustili budovy školy.

Ještě jednou přejeme všem uchazečkám/uchazečům hodně štěstí při konání jednotných přijímacích zkoušek!